31 Mayıs 2015 Pazar

Bedri Koraman Ustamızı kaybettik



Karikatürün büyük ustası Bedri Koraman’ı dün gece yitirdik. Bodrum’daki evinde dün gece saat 18.00’de fenalaşan Koraman, doktor müdahalesine rağmen 18.50 sıralarında hayata veda etti.  Kalp ve solunum rahatsızlığı olan sanatçı, 13 Mayıs'ta evde düşüp başını çarpması sonucu beyninde bir ödem oluşmuştu.   Hastanede tedavi altına alınan usta karikatürist, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.  Bedri Koraman'ın cenazesi bugün ikindi namazının ardından Torba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Bedri Koraman gazete karikatüristliğinin en önemli ustalarından biriydi. 
1928 yılında  Samsun Bafra’da doğan sanatçı, 1945’te İstanbul’a gelerek gazetelerde ressam ve karikatürist olarak çalışmaya başlayacaktı.
1950’lerde 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi gülmece dergilerinda çalıştı.   1951’de Deve adlı bir dergi çıkaran Koraman, uzun yıllarca Milliyet gazetesinde siyasal karikatürler çizecekti.
Ülkemizde ve dünyada düzenlenen yarışmalarda karikatürleriyle çeşitli ödüller kazanan Koraman, 1986 yılında merkezi Brezilya’da bulunan Internacional dos Journalistasadlı basın kuruluşuna onur üyesi seçildi. Bir dönem Karikatürcüler Derneği Başkanlığı da yapan sanatçı, gazeteciliğin Cağaloğlu demek olduğu güzel yılların en büyük ustasıydı. Acımız ve kaybımız gerçekten büyük.

Bize verdiğin emek ve yol göstericiliğin için teşekkür ederiz, Bedri Abi.

70'lerin sonlarından bir Bedri Koraman karikatürü. 

30 Mayıs 2015 Cumartesi

28 Mayıs 2015 Blues Perişan playlisti


1 - Whole Lotta Shakin' - LITTLE RICHARDS
2 - I Got A Woman - JOHNNY HALLYDAY
3 - Funky Broadway - LUCKY PETERSON
4 - Tribute Stevie Ray Vaughan - LUCKY PETERSON
5 - Whiskey Train - ANTHONY GOMES
6 - Plastic Man - OUTLAW BLUES BAND
7 - Canned Heat - CANNED HEAT
8 - All Aboard - MUDDY WATERS
9 - My Old Kentucky Home - STEPHEN FOSTER
10 -  One Way Out - ELMORE JAMES
11 - Going Down Slow - HOWLIN' WOLF
12 - Blind Man - GREGG ALLMAN
13 - Fallen - ROBIN TROWER
14 - Leave Me - TINSLEY ELLIS
15 - I Still Love You Baby - DUKE ROBILLARD
16 - Lonely - WALTER TROUT
17 - Slow Blues In C - ALVIN LEE
18 - If You Be My Baby - GARY MOORE
19 - Gotta See Her Tonight - PETER GREEN
20 - Thank Me Someday - BUDDY GUY


28 Mayıs 2015 Perşembe

Lucky Peterson’dan yeni konser albümü



2011 yılında şimdi yerinde yeller esen 22. Efes Pilsen Blues Festivali’ne katılan, New York’lu blues müzisyeni Lucky Peterson, geçen yıl 28 Temmuz (2014)’da verdiği konserin kayıtlarından oluşan “Live In Marciac” isimli albümünü bu ay çıkarttı. Stevie Ray Vaughan’a da bir saygı niteliğinde yapılan bir parçanın da yer aldığı albüm, 14 parçadan oluşuyor.

Bir çok blues standartlarının mimarı olan Willie Dixon tarafından çok genç yaşta keşfedilen Peterson, müziğinde Gospel, Soul ve Rock’n Roll öğelerine bolca rastlamak mümkün. Daha henüz beş yaşındayken plağı çıkan sanatçı, İlk kaydını sadece 5 yaşındayken yayınlayan müzisyen, The Tonight Show ve The Ed Sullivan Show gibi önemli stüdyo programlarında uzun yıllar performans gösterdi. Gitar ve keyboard’da usta bir yorumcu olan Peterson, bir çok enstrümanı da başarıyla çalabilen bir müzisyen  

Sarnıç Öykü dergisinde William Saroyan


İki ayda bir çıkan "Sarnıç Öykü" dergisi yeni sayısını çıkardı. Derginin bu sayısında dünyanın en önemli öykü yazarlarından William Saroyan ağırlıklı olarak işlenmiş. Saroyan'ın kendi dilinden sanat ve yaşam anlayışı, yapılan röportajlardan seçmeler ve daha önce Türkçeye çevrilmemiş iki öyküsü Nilufer İlkaya'nın çevirisiyle yayınlanmış.  

www.facebook.com/SarnicOyku

27 Mayıs 2015 Çarşamba

Asia grubunun basgitaristi kanser ameliyatı geçirdi.


Progresif rock’ın ‘Super Group’ u Asia’nın vokalisti ve bas gitaristi  John Wetton büyük bir kanser ameliyatı geçirdi. 16 Mayıs tarihinde yapılan ameliyatın sonuçları dün belli oldu. John Wetton’un yaptığı açıklamaya göre ameliyat sonucu alınan parçanın oldukça büyük ve kötü huyluymuş. Ameliyattan sonraki biyopsi sonuçları da üç gün sonra açıklanacakmış.


1972’de King Crimson’un kurucu kadrosunda yer alan John Wetton, 1981’de Yes grubunun gitaristi  Steve Howe, ELP’nin davulcusu  Carl Palmer ve Yes’in klavyecisi  Geoffrey Downes ile birlikte Progresif rock’ın super grubu  Asia’yı kuracaktı.  

26 Mayıs 2015 Salı

BB King'in kızlarından “Babamız zehirlendi” iddiası


 Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz blues müziğinin ustası BB King’in ölümüyle ilgili şok bir iddia geldi. King’in kızları Karen Williams ve Patty King, babalarının yardımcıları tarafından zehirlendiğini söyleyeceklerdi.
Patty King ve Karen Williams

Avukatları Larissa Drohobyczer tarafından Associated Press haber ajansına sunulan belgeye göre 14 Mayıs’ta 89 yaşında ölen müzisyenin kızları, King’in işletme sorumlusu LaVerne Toney ve asistanı Myron Johnson’ı babalarını  zehirleyerek öldürmekle suçladılar.  BB King’in kızları Williams ve King,  : “Babamımızın zehirlendiğine inanıyoruz ve bu, yabancı maddelerle yapıldı.” açıklamasında bulunacaklardı.
BB King’in kızı Patty King, Las Vegas’ta babasıyla birlikte yaşıyordu.  Patty King, yaptığı açıklamada babasının ölümünden  iki ay önce asistanı Johnson’ı ağzına yabancı bir madde damlatırken gördüğünün söyleyecekti. BB King’in işletme sorumlusu Toney’in de hiçbir zaman o maddenin ne olduğunu ona söylemediğini belirtecekti.  
BB King’in kızlarıyla asistanları arasındaki anlaşmazlık  King’in ölümünden çok öncelere dayanıyordu. 2014’ün Kasım ayında Patty King, Johnson ve Toney hakkında, babalarının 30 milyon dolarını çaldıklarını iddia ederek şikayette bulunmuştu.

BB King'in ölümünden sonra  otopsi yapılmıştı. Ancak bunun en az  iki ay sonra açıklanacağı belirtilmişti.  Bu iddialar üzerine  polis soruşturma başlattı.

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Caz trompetcisi Marcus Belgrave 78 yaşında öldü.


60’lı yıllarda Motown Record kayıtlarında stüdyo müzisyeni olarak ünlenen ve  Ray Charles, Aretha Franklin ve Dizzy Gillespie ile de çalışan Marcus Belgrave 24 Mayıs 2015, pazar günü hayata veda etti.
  Belgrave , 1962 yılında Detroit’te müzik hayatına başlamıştı. Motown plak şirketinin kayıtlarında stüdyo müzisyeni olarak çalışan sanatçı bir çok önemli ismin plaklarında çalacak ve aranan müzisyen haline gelecekti.  
 Trompetçi Marcus Belgrave,  Michigan State University, Stanford University, University of California ve Oberlin College gibi okullarda öğretim üyeliği de yapmıştı.

Marcus Belgrave’in yer aldığı albümlerden bazıları
  McCoy Tyner - La Leyenda de La Hora (  1985)
  B.B. King - Let the Good Times Roll (1999)
 Wynton Marsalis and Jazz at Lincoln Center Orchestra - They Came To Swing (live) ( 1994)
 Joe Cocker - Luxury You Can Afford (1978)

Ray Charles – Live (1973)


Marcus Belgrave bir Ray Charles klasiği olan "Busted"i John Scoield'le birlikte yorumluyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...