17 Ocak 2017 Salı

ANDANTE dergisinde bu ay Piyano dosyası


Andante müzik dergisi bu ay çıkan 123. sayısında piyano dosyasına yer veriyor. 
 Derginin editörü müzisyen Serhan Bali'nin giriş yazısında hazırlanan kapsamlı dosyaya yer verilmesini şu sözlerle açıklıyor: 
"Türkiye’nin enstrüman pazarında son yıllarda büyük bir genişleme yaşandığını gözlemlemek mümkün. Bu alan henüz maalesef derli toplu bir sektöre dönüşemedi ama son yıllarda pazara giren ürün ve satış noktası sayısında gözle görülür bir artış olduğu da muhakkak. Türkiye’de yıllardır en fazla talep edilen müzik enstrümanlarından biri olan piyano alanında ise hem ithalatçılardan kaynaklanan büyük bir arz söz konusu hem de buna bağlı olarak tüketici kanadında yoğun bir kafa karışıklığı.
 Kendileri ve/veya çocukları için piyano satın almak isteyenler evlerine nasıl bir piyano tedarik edecekleri konusunda tanıdıkları bir bilene danışma ihtiyacı hissediyorlar. Bu ‘bir bilen’ ise çoğunlukla tüketicinin piyano hocası veya nadiren akordörü oluyor. Kimi alıcılar ise piyano mağazalarına giderek oranın yetkili isimlerinden aldıkları öneriler doğrultusunda karar vermeye çalışıyorlar. İşte  sorun da burada başlıyor." 

Andente dergisinin bu sayısındaki piyano dosyasını dünyaca ünlü piyanistimiz Toros Can hazırlamış.  Bu dosyada Toros Can piyano satın almak isteyenleri enstrüman temini öncesinde en pratik biçimde aydınlatıyor.  Sadece bu olanaktan yoksun okurlar değil, çevrelerinde kendilerini yönlendirecek profesyonellerin bulunduğu okurların da, Toros Can gibi önemli ve deneyimli bir piyanistimizin yorumlarıyla aydınlanıp zenginleşeceklerini düşünüyoruz.
 Derginin bu sayısı için Toros Can  ithalatçıları tek tek gezerek teşhirde tutulan tüm önemli marka ve modelleri incelemeye tabi tutmuş.  Dosyanın içeriği, piyasanın ve talebin koşulları gereği, duvar (konsol) ve dijital piyanolardan yana ağırlık taşıyor ama Toros Can dosyanın eksik kalmaması amacıyla, stokta -ne yazık ki- fazla bulundurulmayan hibrid (melez) ve yüksek fiyatından dolayı doğal olarak en az tercih edilen ürün olan kuyruklu piyano marka ve modellerine de birer kutu içinde değinmiş. 
Dosyada ayrıca Buğra Gültek’in piyano satın alımı konusunda yapacağı öneri ve uyarıların yer aldığı bir yazı da yer almakta.  Piyano satın alımının incelikleri buradan öğrenebiliyorsunuz.  Böylece Buğra Gültek’in çizdiği genel çerçeveyi okuduktan sonra Toros Can’ın piyasamızdaki marka ve modeller üzerine yoğunlaştığı incelemesini okuyup notlarınızı alarak piyano satın almak için ithalatçıya/mağazaya gitmeden önce yeterli bir ön bilgilenmeye sahip olabileceksiniz.    

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...