25 Ocak 2017 Çarşamba

Bursa Nilüfer Belediyesi'nden Caz Tatili konserleri

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan ve Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Caz Tatili" isimli festival 28 Ocak ile 18 Şubat arasında gerçekleşecek. Uluslararası uluslarası bir nitelik taşıyan festival dünyaca ünlü caz bascısı Avishai Cohen'i de konuk edecek. 


Belediyecilik faaliyetleri, seçimlerinden hizmetlere kadar her daim tartışma konusudur. Biri alır ta fi tarihine gider ve " o çöplerin toplanmadığı yılları unutmayalım" der... biri de gider bundan kırk yıl öncesinin olumsuzluklarından dem vurur. Konu hep aynıdır ve solda yer alan belediyelere her daim olumsuzluklar yüklenir ve kötülenir. Buna uzun bir süre solcular da inanmış ve boynu bükük durmuştur. Oysa bugün baktığımızda sol belediyelerin olduğu yerlere gittiğinizde nefes alan, mutlu beldeler görürsünüz. O ta 1970'lerde kalan ve devamlı temcit pilavı gibi öne sürülen olumsuzluklar da iktidarda olan sağın vermediği ödeneklerden kaynaklanıyordu o da başka tartışma konusu.
Her neyse olayı sığ ve çıkışı olmayan bir sağ, sol tartışmasına sokmayalım. Zaman içinde Eskişehir'in başarılı bir belediyecilikle nerelere geldiğini bizzat görmüşümdür ki bugün herkes aynı fikirdedir. Yakın dönemde dikkatimi çeken başarılı bir belediyecilik de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde gerçekleşiyor. Nilüfer Belediye'sinin gördüğüm başarısı alışıldık faaliyetlerin dışında sanata ve kültüre verdiği önemle de ayrıcalıklı. 
Geçen yıl katıldığım bir karikatür yarışmasının ödül töreninde Bursa'nın Nilüfer beldesinden gelen çocuk karikatürcülerin İstanbul'a gelişlerinde belediyenin ulaşım imkanlarını sağlamasına şahit olacaktım. Üstelik bu yarışmayı organize eden İstanbul'un bir semt belediyesiydi ve ulaşımı değil, yeme içme ve konaklama imkanının bile es geçmişken o pırırl pırıl çocukları Nilüfer Belediyesi sahipleniyordu.  
Yaşadığım bu olaydan başka güzel örneklerini de fazlasıyla görecektim, Nilufer Belediyesi'nin. O yaşanılan yerin nefes almasını sağlayan bu belediyeciliğe gıpta ile bakıyordum. İnsanına değer verip en iyisini sağlamanın ötesinde beldelerine sanatı ve kültürü de taşımaları övgüye değerdi.
Şimdi sıkı durun, Bursa Nilüfer Belediyesi geçen yıldan beri bir caz festivali yapıyormuş.  Şaka değil ilki geçen yıl yapılmış ve bu yıl da ikincisi gerçekleşecek.  Yerli, yabancı usta caz müzisyenlerinin katılacağı bu festivale son yılların dünyada devleşen caz bascısı Avishai Cohen de konuk olacak.
İlki geçen sene gerçekleşen Bursa Nilüfer Belediyesi`nin düzenlediği "Caz Tatili" konserlerinin bu yıl ikincisi 28 Ocak ile 18 Şubat arası gerçekleşecek. Uluslararası nitelikte bir programın hazırlandığı "Caz Tatili"  festivali 22 gün sürecekmiş.  Konserler yanında, panel ve atölyelerin de olacağı muhteşem bir festival.
Böylesi önemli etkinliklere imza atan Bursa Nilüfer Belediyesi`ne binlerce teşekkür diyoruz. Aydınlanma, kültür ve sanat adına kıvanç verici bu duruma saygı duymamak olası değil.

Festivalin etkinliklerine şöyle bir gözatalım:

Açılış etkinliği

Yer: Niilüfer Caz Tatili Açılışı ve Murat Meriç`le Türkiye`den Caz
Tarih: 28 Ocak 2017, Cumartesi
Saat: 20:30

Avishai Cohen Trio

Yer: Bursa Akademik Odalar Birliği Salonu
Tarih: 28 Ocak 2017, Cumartesi
Saat: 21:30

Özdemir Erdoğan Konseri

Yer: Bursa Akademik Odalar Birliği Salonu
Tarih: 29 Ocak 2017, Pazar
Saat: 20:30

Kemenjazz Konseri

Müzisyenler: Baki Duyarlar, Derya Türkan, Cem Aksel, Erdal Akyol, Dilek Türkan
Yer: Bursa Akademik Odalar Birliği Salonu
Tarih: 03 Şubat 2017, Cuma
Saat: 20:30

Erik Truffaz Quartet

Yer: Bursa Akademik Odalar Birliği Salonu
Tarih: 04 Şubat 2017, Cumartesi
Saat: 20:30

Bilal Karaman Manouche A La Turka

Yer: Nazım Hikmet Kültürevi
Tarih: 08 Şubat 2017, Çarşamba
Saat: 20:30

Şirin Soysal Quintet

Yer: Nazım Hikmet Kültürevi
Tarih: 09 Şubat 2017, Perşembe
Saat: 20:30

Ara Dinkjian Quartet

Yer: Nazım Hikmet Kültürevi
Tarih: 12 Şubat 2017, Pazar
Saat: 20:30

Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars

Yer: Bursa Suare
Tarih: 14 Şubat 2017, Salı
Saat: 20:30

Electro DeLuxe

Yer: Bursa Akademik Odalar Birliği Salonu
Tarih: 18 Şubat 2017, Cumartesi
Saat: 20:30




http://www.biletix.com/etkinlik-grup/120295947/ISTANBUL/tr






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...