10 Ocak 2017 Salı

James Gang grubunun 50. Yılında Muhteşem Dönüşü



Bu başlığı görenlerin büyük bir çoğunluğu kapının önünde bir uzaylıyla karşılaşmış gibisinden bir şaşkınlık yaşayabilir. James Gang, bugün 50 yaş üstü insanların o da biraz rock müziğin derinliğinde gezen dinleyicinin tanıyacağı bir grup. Gençlerden ise plak sevdasına düşmüş olanların tanıdığı ve vazgeçemediği bir grup: JAMES GANG.

1966 ile 1977 arası müzik yapan James Gang blues temelli bir hard rock grubu. Bugünkü dinleyicinin kafasında biraz şekillensin diye bugünkü Stoner Rock’ın temellerinden de diyebiliriz. Grubun kurucusu gitarist Joe Walsh. Tabi bu isimi Eagles’tan da hatırlayacaksınız. Hemen aklınıza geleni söyleyeyim “Hotel California”daki gitar soloyu atanlardan biri o ama bir diğeri daha var o da Don Felder.  Joe Walsh, James Gang’dan sonra Eagles’a girmişti. Bence bu dönemi unutalım zira James Gang çok özel ve ayrıcalıklı bir soundun ismidir. Bu grubun albümlerini herkese öneririm ve keyif alacaklarından eminim.



James Gang’ın 1970 yılındaki ideal kadrosu  Joe Walsh (gitar, keyboard, vokal),, Dale Peters (basgitar, vokal), Jim Fox (davul, vokal)grubun kuruluşunun ellinci yıldönümünde tekrar biraraya gelecekmiş. Bu muhteşem rock triosu 1970’lerde yaptığı “ James Gang Rides Again” ve “ Thirds” albümleriyle isimlerini rock tarihine yazdırmıştı. Grubun  “Funk #49.” Adlı parçası da dönemin radyolarında en çok istek alan şarkılarıydı.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...