10 Ocak 2017 Salı

OBJEKTİF Yılı Konserle Açıyor



 Rock müzikte 28 yılını tamamlayan Objektif, yılı konserle açıyor. Geçtiğimiz  yıl Antalya'da verilen Deep Purple konserinin açılışında sahneye çıkan Objektif, konserlerine devam ediyor. Yılın ilk konseri de 13 Ocak 2017 cuma günü Kats Sahne'de gerçekleşecek. 








Rock müzikte çeyrek asrı aşan Objektif yoluna devam ediyor. Türk Rock'ında 28 yılını tamamlayan grup, o günden bugüne çizgisinden milim sapmadan hem müzikal hem de söyleyecek sözü olması vasfıyla da varolunabileceğini bizlere gösteriyor.
Rock müzikte toplumcu bakış
Onların ismini ilk duyduğumda Samsun'dan çıkmış bir rock grubuydu. İstanbul'a geldiklerinde rock sahnesine farklı bir söylemi getirdiler. Zımba gibi bir Black Sabbath sounduyla rock sahnesine çıktıklarında diğer rock gruplarımıza göre söylemlerindeki farklılık onları fena halde ayrıcalıklı hale getiriyordu. Çernobil'den Karadenize gelen radyasyondan,  zehirli atıkların çevre katliamına kadar herşeye duyarlıydılar. Eh hani o dönemler nesli tükenen kaplumbağların peşine düşmüş çevreciler moda idi ve kalkıp, "Aha çevreci gençler" ibaresinin altına sığınıp, bir güzel ranta döndürebilirlerdi. Ancak onlar da bir sorun vardı. Modaya uymuş "Çevreci rock grubu" şemşiyesine girip, rant elde edemezlerdi, çünkü dünyayı yoketmeye meyilli sömürü düzeni, uygarlık üzerine çelişkiler gibi konular da onların şarkılarında yer bulabiliyordu.  
Geçen yıllar içinde bir de adamlar, kalkıp, toplumcu konulara, sınıf penceresinden bakmazlar mı? Öylesine afilli sınıfsal bakış değil yahu, ciddi dert etmiş hani.
İlk günden bugüne
"Adamlar" dedim ama geçen zaman içinde ilk günden bugüne hep Vecdi olacaktı. Yani grubun kurucusu Vecdi Yücalan. Bir ara "Objektif dağılıyor" diye bir laf çıkmıştı. Ben de "Vecdi dağılıyor mu?" demiştim. Sevgili arkadaşım Murat Beşer bu anektodu Milliyet gazetesi'ndeki köşesinde Objektif'in "Sokağın Sesi" albümüyle ilgili yazısında yazmıştı. Bu yaklaşımımda çok abartı yapmamıştım, çünkü Vecdi grubun ilk gününden bugüne kadar olan ve çoğu zaman tek başına grubu yüklenen kişiydi. Zaman içinde grubu yüklenen Vecdi 30 yıl boyunca Objektif'le özdeşleşti. Geçen bu büyük zaman diliminin sonlarında ise baktığımızda Objektif'in son kadrosunun artık Vecdi ile birlikte grubu sırtladığı görülmekte. Grubun son 4 yıldır basgitaristliğini üstlenen Murat Tükenmez, grubu özümsemiş ve Vecdi ile birlikte yükü sırtlandığını görüyoruz.
Objektif otuzuncu yılına yaklaşırken bugüne dek 5 albüme imza attı. 1990 yılında "Tımarlı Hastane" albümüyle başlayan dizi en son çıkan 2008 yılı albümü "Sokağın Sesi" ile devam etmişti. Aradan 9 yıl geçti ve grubun altıncı stüdyo albümü ne zaman çıkacak diye bekleniyor. Grup, albümün ismini şimdiden "Halkın Sesi" diye belirlemiş. 
Yılın ilk konseri
Geçtiğimiz yıl Antalya'da verilen Deep Purple konserinin açılışında sahneye çıkan ve yüksek bir performans gösteren Objektif, albüm öncesi konserlerine devam ediyor. Yılın ilk konseri de 13 Ocak 2017, cuma günü , saat 21.30'da Kats Sahne'de (Müselles Sokak No:3 Gayrettepe - Şişli, 34394 İstanbul)  gerçekleşecek. Grubun kurucusu ve beyni Vecdi Yücalan (Vokal),  Murat Tükenmez (Bas),
Çağlar Abanoz (Gitar), Umut Mutku ( Gitar) ve Alpay Şalt (Davul) Objektif'in kadrosunu oluşturuyor.  
Objektif elemanları çıkarmayı planladıkları yeni albümleriyle ilgili "Yıllar süren kapsamlı ve özverili çalışmaların sonunda özenle seçilen bestelerden oluşan yeni albümde önceki albümlerden farklı yönler bulunuyor. Müziğin gücü ve tavrın netliği ise Objektif in hiç değişmeyen ögeleri." tanımını yapıyorlar. 
Bizde yeni albümü merakla bekliyoruz doğrusu. Ancak 13 Ocak 2016 günü verecekleri konserde yeni albümün ipuçlarının da bulunacağını sanıyorum. Grubun internetten sunduğu prova kayıtlarına baktığımızda farklı ve yoğun bir emeğin sonucunda verilecek bir konser olduğuna eminim. 
APTULİKA






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...