17 Ocak 2017 Salı

Sabih Cangil konseri bu cumartesi Shaft’ta



Seksenli yıllarda ülkemizin en önemli gruplarından biri RA idi. Onların konserleri döneme damgasını vururken, bu ilgi dönemin müzik dergilerinde de onların görülmesini sağlayacaktı. Onların konserleri Türk Rock tarihine anılarla yazılacaktı ama ne bir plak ne de kaset olarak bir yerlerde belge olarak kalamayacaktı. Ta ki 2000’lerin başında grubun gitaristi Sabih Cangil’in müzik hayatına devam kararı almasına kadar. Onun 2006’da çıkardığı solo albümü “İçimizdeki Pervaneler” bizlerle Ra yıllarını buluşturacaktı.
Sabih bu albümle kalmadı ve 2014 yılında “Farkındayım” albümünü çıkarttı. Sanatçıyı şimdilerde de “Muaf Olalım” çalışmasıyla görüyoruz.

2006  yılı "İçimizdeki Pervaneler" için Sabih Cangil Balans konserinden bir anı Soldan Sağa Sabih Cangil, Bendeniz Aptulika, Müzik yazarı Murat Beşer

Sabih Cangil, yeni çalışması “Muaf Olalım” için 21 Ocak 2017, Cumartesi günü  saat 20:45 gibi Kadıköy Shaft’ta konsere çıkacak.   Son single ''muaf olalım'' da yer alan 2 yepyeni parçayı ve yer almayan başka bir yeni parçayı ilk defa canlı konserde grubuyla seslendirecek. Sabih bu yıl için İngilizce bir albüm hazırlığı içinde ve konserde o yeni albümde yer alacak parçalardan da önemli ipuçları olacakmış.
  Müziğe ilgisi ilkokul yıllarında başlayan Sabih Cangil, İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda piyano ve solfej dersleri aldı. Saint Georg Avusturya Lisesi'nde orta ve lise eğitimini bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. 1979-1984 yılları arasında Grup RA'nın bestecisi, söz yazarı ve lead gitarcısı olarak isim yaptı. 1997 yılından sonra kendi kurduğu stüdyosunda birçok dizilerin ve uzun metrajları filmlerin fon müziğine imzasını attı. 2006 yılında İçimizdeki Pervaneler, 2014 yılında Farkındayım, 2016 yılında ise Muaf Olalım adlı albümleri yaptı.

Bir döneme konserleriyle damgasını vuran Ra (1979 – 1984 arası) ülkemizde rock müziğinin temellerindendi. Ra’nın bugüne kalan ne bir plak ne de kaset kaydı var, ama Sabih, o yılların bugüne yansıyan en önemli köprüsü. Bu yüzden cumartesi gecesi gerçekleşecek konser o yılların izlerinin bugüne yansıması açısından önemli.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...