14 Mart 2017 Salı

NEZİH ONUR anısına konser



Nezih Onur'un anısına bu ayın sonunda anlamlı bir konser düzenleniyor. 
29 Mart 2017, çarşamba günü saat 22:30'da Kadıköy Shaft'ta yapılacak olan konserin ismi: "Buluşma - Nezih Onur Anısına KONSER". Bu anlamlı konserde sahnede Kramp yer alacak ama grubun tarihi içinde yer almış alan konuklarıyla. 


Ülkemizin önemli hard rock grubu Kramp'ın bas gitaristi Nezih Onur'u geçtiğimiz ay 18 Şubat 2017'de yitirmiştik. 
Türk rock tarihine damgasını vuran Kramp'ın kurucusu olan Nezih'in ardından üzüntümüzü belirtmiştik ama onun anısına bir şeyler yapılması da gerekirdi. 
Şimdi onlardan birinin gerçekleşiyor olması beni sevindirdi. 




Nezih Onur'un anısına bu ayın sonunda anlamlı bir konser düzenleniyor. 
29 Mart 2017, çarşamba günü saat 22:30'da Kadıköy Shaft'ta yapılacak olan konserin ismi: "Buluşma - Nezih Onur Anısına KONSER". 
Bu anlamlı konserde sahnede Kramp yer alacak ama grubun tarihi içinde yer almış alan konuklarıyla birlikte. 
Kimler var bu konuklar arasında?  
Öncelikle grubun "İstanbul Sokakları" albümünde vokalde yer alan Ahmet Karaferya var. Onu hepimiz albümde seslendirdiği ve Kramp denilince bir marş gibi söylenen "Tek Başına"ile hatırlarız  ama Ahmet Karaferya, Kramp'ın ilk kurulduğu 1984'te Nezih ile birlikte bu grubu ilk sırtlanan isimlerden biriydi. O gece Ahmet ile birlikte kimbilir belki o albüm kayıtlarına girmeyen tarihe de inebiliriz.
Nezih Onur anısına gerçekleşecek konserin ikinci konuğu ise Kramp'ın "Lan N'oldu Be" albümünde vokal yapan Erdinç Ünlü. Albümle aynı adı taşıyan parçadaki yorumuyla seksen kuşağının doksanlara taşınan marşı olacaktı. Aynı zamanda başarılı bir ressam olan Erdinç, bizi o gece Kramp'ın doksanlı yıllarının başına götürecek.
Bu muhteşem gecenin anlamlı konuklarından biri de Özer Sarısakal. Kronik grubunun gitaristi Özer grubuyla ilk sahneye çıkışı bir Kramp konseriydi. Çok eski yıllardan beri de zaman zaman Kramp'la da çalıştı. Bu gecenin oluşumunda büyük emeği ve katkısı olduğuna emin olduğum Özer o gece Kronik elemanlarıyla birlikte Kramp tarihinin izlerini bize sunacak.
Gecenin bir diğer konuğu da Blues Mlues grubundan Burak Sayın olacak. 
Ve tabi Kramp elemanları davulda İdris Tubcil ve gitarda da Doğan Sakin bu muhteşem rock üçlüsünün abide ismi Nezih Onur'un anısına sahnede olacaklar

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...