19 Ocak 2018 Cuma

Sporcu Rockçılar




Rock müziği ve spor nerede buluşabilir dedik ve kısa bir araştırmadan sonra bakın karşımıza neler çıktı. 

Bu konuda daha geniş bir araştırma kimbilir ne zengin sonuçlar verebilir ama biz kısaca bir gözlem yaptık ve bu sonuçlar çıkıverdi.

10 Rock müzisyeni ve 9 spor dalı.

Aşağıdaki yazıda futbol, atletizm, tenis, ve bir dizi spor dalı gitar sololarıyla birlikte...






Bruce Dickinson - Eskirim

Iron Maiden solisti Bruce Dickinson, müziğe başlamadan önce  profesyonel düzeyde eskrim yapmış. Bu tutkusu halen devam eden sanatçı, İngiltere gençler liginde bir takıma da sponsorlük yapıyor. 





Bob Marley - Futbol


“Football is freedom” sözünü müzik tarihine yazdıran Bob Marley kelimenin tam anlamıyla bir futbol tutkunuydu. Bu öylesine maç izlemekle sınırlı kalan bir tutku değildi. Bizzat futbol oynayan Marley, mahalle maçı yapan çocuklarla bila top koşturmaktan gocunmazdı. Konserlerinde, turnede. stüdyoda futbol topunu yanında taşımayı ihmal etmezdi. 






Dave Mustaine - Tekvando


Megadeth'in beyni Mustaine tekvando sporuna sadece meraklı biri olmanın ötesinde oldukça usta. Sanatçı Dünya Tekvando Federasyonu'nda temsilci ve üst düzeyde bir tekvando hocası. Dave Mustaine, tekvando sayesinde alkol ve uyuşturucudan kurtulabilmiş.   






Joe Strummer - Maraton


Punk müziğin en önemli grubu The Clash'ın elemanı Joe Strummer vakti zamanında atletizm ile ilgilenmiş ciddi anlamda bir maratoncu.   





Alice Cooper - Golf


Golf denildi mi akla Alice Cooper gelirmiş. 








Lars Ulrich - Tenis  

Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich küçük yaşlardan itibaren tenis kortlarında raket sallamıştı. Babası Torne, Danimarka'da efsaneleşmiş bir tenisciydi.





Rod Stewart  - Futbol  


Rod Stewart, müzik hayatına başlamadan önce Brenton Futbol Kulübü’nde oynamıştı. Sanatçının futbol tutkusu hala devam ediyor ve İskoç takımı Celtic’in de iflah olmaz bir taraftarı.  






George Thorogood  - Beyzbol 


Blues rock'ın önemli ismi de müzik hatına başlamadan önce profesyonel bir beyzbol oyuncusuymuş. 





Nick Mason  - Araba Yarışcısı  



Pink Floyd davulcusu Nick Mason, araba yarışlarının tutkunu.  24 Hours of Le Mans’da tam beş kez yarışmış.  Davulcu, aynı zamanda  klasikleşmiş yarış arabaları koleksiyoncusu.   







Vecdi Yücalan  - Yelken Sporcusu


Objektif grubunun kurucusu Vecdi, 16 sene boyunca yelken sporuyla profesyonel anlamda ilgilenmişti. Balkan ve Cumhurbaşkanlığı turnuvalarında yarışan Vecdi bu spor dalında ilk antrenörlerden olup yelken hakemliği de yapmıştı. 1990 yılında Çeşme Alaçatı yarışlarından sonra antrenörlüğü bırakacaktı. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...