13 Nisan 2018 Cuma

10 yıl önceki fotografın ikincisi için

Bu gecikmiş bir yazı. Bir ay önce verilen konserin üzerine yazılır mı? derseniz, ben de hiç yazmamaktan daha iyidir derim. Aslında bu bir konser yazısı değil, bu 10 yıl önceki bir fotografın ikinci bölümünün çekilme öyküsü. 
2008 yılında Balans'ta çekilen Sabih Cangil, Murat Beşer ve bendeniz üçlüsünden oluşan fotografın 32 kısım tekmili birden tefrikası.
Bol resimli bir yazıya buyrun derim. 



Mart geldi, bahara "merhaba" dedik diye düşünürken o perşembe "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" sözü bir kez daha teyit edildi. Cenk Akyol, Murat Beşer ve ben o soğukta Kadıköy'ün yolunu tuttuk. Yani kararlıydık.  Ben ayrıca kararlıydım, çünkü 10 yıl önce çekilmiş bir fotografın devamını oluşturacaktım. Bu 2008 yılında Balans'ta yapılan bir konserin sonrasında Sabih Cangil, Murat Beşer ve benim olduğum bir fotograftı. On yıl önceki o konser Sabih Cangil'in yıllar sonraki dönüşünü simgeliyordu. Bugünkü kuşak bilmez ama Sabih denilince akla Ra grubu gelir, en azından bizim gibi 50'ye adım atmışlar için. 
Ra, 80'lerin başında kurulmuş , rock konserleriyle ortalığı sallamış, hatta dönemin popüler dergilerine bile kapak olmuştu. İşte 2008'de Sabih'in hem bir solo albüm hem de konserle dönüşü benim için bambaşka bir durumdu. O gün konserde hem eski Ra parçalarını hem de Sabih'in yeni bestelerini dinlemiştik.  
On yıl sonra Sabih'in konserine gitmeli ve üçlü kareyi tamamlamalıydım.  Lakin bahar geldi diye sevindiğimiz 22 Mart gecesi bir sürpriz yapmış ve neredeyse kış boyu beklenip de gelmeyen kar yağışı bile üzerimize boca edecekti. Kadıköy'ün o kalabalık sokakları, arasından geçerken samba yapar gibi kıvırdığımız dışarı taşmış meyhane masaları ıssızlığa bürünmüştü. Soğuktan açıkcası kimse sıcak evinden çıkmamıştı o gün. 
Konserin yapılacağı Kadıköy Sahne'ye ulaştığımızda sert gitar sesleri bir anda içimizi ısıtacaktı. Sahnede açılışı yapan "Maskara" grubu vardı. Biz onlara yeni grup desek de adamların 15 yıla yakın bir geçmişi varmış. 2004 yılında Overload ismiyle kurulup, hard rock kavırları yapmışlar. 2007 yılına geldiklerinde ise "biz kendi bestelerimizi hem de Türkçe sözlerle yapalım" diyerek "Maskara"yı kurmuşlar.   2008 yılında kendi adını taşıyan ilk albümlerini çıkartmışlar.  Bunu 2012 yılında ikinci albüm “Oniki” takip etmiş. 2016 yılında ise üçüncü albümleri olan "Rüyalar ve Masallar" gelmiş.  
Ve sıra tabiki Sabih Cangil Band'a  gelmişti.  Onlar sahneye çıktığında olan olmuştu. Konserin yorumunu Murat Beşer'in Cumhuriyet gazetesinde çıkan yazısından (aşağıda) okuyabilirsiz. O yazı öyle güzel anlatmış ki konseri bir kez daha izliyormuşum gibi oldum. 
Ve biz gelelim 10 yıl önceki fotografın devamına. İşte o da aşağıda. 
Üçüncüyü çektirmek için bir 10 yıl daha beklemeye pek niyetim yok hani çünkü Ra günlerini çok özlemişim en yakın Sabih Cangil Band konserinde ordayım. 


 Murat Beşer'in Yazısı


Sabih Cangil Band - Kadıköy Sahne Konseri 


Kulis Hatırası
Soldan Sağa : Güven İlter ( klavye), Murat Beşer, Sabih Cangil ( vokal/ gitar), Tanju Eren ( gitar), Murat Ersan ( Yıllanmış eski dost / gazeteci rocker), Cenk Tarhan ( bas) , Aptulika, Erhan Akhan (davul)

22 Mart 2018 Sabih Cangil Band - Kadıköy Sahne Konseri

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...